Tūrisma ziņas
meža diena

Latvijas meža dienas sākušās!

27. - 28. maijā, Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē pēc divu gadu pārtraukuma atkal norisinās lielākais meža izziņas pasākums Baltijā – “Latvijas Meža dienas”, aicinot skolas un ģimenes iepazīt Latvijas mežu bagātības.
Pasākuma pirmajā dienā, 27.maijā, īpaši bija gaidītas skolas un ģimenes, lai jauniešiem sniegtu iespēju iepazīt meža audzēšanas ciklu un izzināt karjeras iespējas meža nozarē. Ikviens tika aicināts mācīties un radoši atpūsties kopumā 99 meža izziņas pieturās.
Savu dalību piektdienas pasākumā bija pieteikuši 7000 apmeklētāju, pārsvarā skolu jaunieši. Pasākuma laikā zinoši eksperti dalījās savās zināšanās par mežu, tā audzēšanas ciklu u.c. Savukārt, tīru mežu aizstāvis Cūkmens un citi pasaku tēli aicināja doties aizraujošās nodarbēs.
Sestdien, 28.maijā no plkst. 10:00 līdz 17:00 “Latvijas Meža dienās” īpaši gaidītas būs ģimenes , lai kopā ar pieredzējušiem mežsaimniekiem iepazītu un novērtētu atjaunojamo dabas resursu – koksni. Tāpat arī apmeklētāji varēs baudīt plašu kultūras pasākumu programmu.
Laipni aicināti piedalīties!

Fotoattēli uzņemti Meža dienu atklāšanas pasākumā 27.05.2022.
Titulattēlā: Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis (pirmais no kreisās); Dobeles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Laimiņš un Dabas parka Tērvete projektu vadītājs Normunds Namnieks.