Sporta ziņas

3. un 4. septembrī Viļķupurva apkārtnē norisināsies Latvijas čempionāts vidējā distancē un stafetē, kas reizē būs arī 19. Latvijas kausa posms un 3. Latvijas stafešu kausa posms šosezon. 

Čempionāts norisināsies jauktu koku koku mežā, kas piesātināts reljefs ar dažādām formām. Maksimālā augstumu starpība 30m un caurejamība no labas līdz sliktai. Distanču plānotājs Oskars Zērnis atzīst, ka gaidāmais apvidus būs ar vietām ļoti biezu veģetāciju un vedīs pa vietām, kas skrienamības ziņā līdzināsies pagājušajā nedēļā Igaunijā aizvadītā Eiropas čempionāta apvidum. 

Vidējā distance un stafete Latvijas čempionātā tradicionāli ir pulcējusi lielāko dalībnieku skaitu starp visiem sezonas laikā notiekošajiem čempionātiem, un arī šoreiz sagidāms, ka uz starta stāsies teju visi spēcīgākie Latvijas orientieristi. 

Latvijas čempionātu rīko Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar SIA “O! Latvija” un orientēšanās klubu "Saldus". Balvas pasākumam sarūpēs Maxima un Dobeles dzirnavnieks.

Lētāka pieteikšanās iespējama līdz 22. augusta plkst. 23:59, bet pēdējā pieteikšanās diena ir 29. augusts. Piesakies izmantojot LOF pieteikumu sistēmu.

Latvijas čempionāta mājas lapa