Pašvaldības ziņas
Ielas apgaidmojums

Lai taupītu budžeta līdzekļus Dobeles novada pilsētu un ciemu ielās jau no 29.septembra pakāpeniski tiks izslēgs teju katrs otrais ielas gaismeklis, kas ir pašvaldības īpašumā.

“Ir jādomā par to kā ekonomiski tērēt pašvaldības līdzekļus un kā to darīt lietderīgi. Lai arī taupības nolūkos pieņemts lēmums samazināt apgaismojuma spožumu ielās, parkos un laukumos, Dobeles novada pilsētas un ciemi tumsā nepaliks,” pauž Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis.

Straujais elektrības cenu kāpums Dobeles novada ielās bija izjūtams jau šajā vasarā, kad, ekonomējot līdzekļus, nakts laikā no pusnakts līdz pulksten pieciem rītā tika izslēgts ielu apgaismojums. Tāpat arī pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu par lielu daļu ielu gaismekļu nomaiņu uz daudz ekonomiskākiem LED gaismekļiem, kā ietvaros arī šobrīd ir izsludināts iepirkums par to iegādi.

Pirms pieņemt lēmumu par ielu gaismekļu samazināšanu un pāreju uz ekonomiskākiem gaismekļiem, pašvaldības darbinieki diennakts tumšajā laikā apsekoja elektrības pārvades līnijas un rūpīgi izvērtēja pašreizējo stāvokli, lai, samazinot apgaismojumu, neradītu satiksmei un iedzīvotājiem bīstamas situācijas.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un ir atvērta sarunām un labākā risinājuma rašanā katrā situācijā.