Sabiedrības ziņas
aktivitātes

Dienas centra “Stariņš” kulināru pulciņi 22. septembrī tika aicināti piedalīties “Jautro ēdienu meistarklasē” Dobeles novada Lejasstrazdu bibliotēkā. Meistarklasi vadīja Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas pasniedzēja Iveta Čerpinska, kas piedāvāja veselīgu uzkodu pagatavošanai dažādas interesantas un radošas idejas. Kāpēc “jautro” ēdienu meistarklase? – Tāpēc, ka ēdiens, gatavots ar labu garastāvokli un, ja tam klāt vēl pielikta piedeva humora, nenoliedzami garšo daudz gardāk un ir veselīgāks. Līdz ar to seniores-kulināres, darbojoties ar prieku un aizrautību, lika lietā savu radošumu un izdomu, lai pagatavotā maltīte būtu ne vien garda un veselīga, bet arī acīm tīkama. Darba gaitā tapa dažādas sviestmaizes ar “actiņām un smaidiņiem”, ka arī citas uzkodas: sniegavīrs ar pētersīļu slotu rokā, puķu kāposta sniega bumbas, tomātiņu mārītes, smaidīgas sejiņas un pelītes no paipalu oliņām un citas. Pagatavotas tika  arī saldās uzkodas no augļiem – vīnogu “laiviņas”, ābolu “mutītes ar baltajiem zefīra zobiņiem,” saldās šokolādes krēma bumbas un maizītes ar zefīra gabaliņu rotājumiem un daudzi citi saldi našķi.

Kopā gatavojot un pēcāk izgaršojot pagatavoto, “Jautro ēdienu meistarklases” dalībnieki pavadīja laiku brīnišķīgā atmosfērā un sadraudzībā, un par to ir pateicīgi Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas pasniedzējai Ivetai Čerpinskai, kā arī Lejasstrazdu bibliotēkas vadītājai Ludmilai Zarembai par sirsnīgo uzņemšanu un radošajām idejām.

lejasstrazdu bibliotēkā

 

Dienas centra “Stariņš” vadītāja – Daiga Rapša