dobele

Jau trešo gadu Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola (DAVV) izmanto Erasmus+ programmas piedāvātās iespējas, īstenojot īstermiņa projektus pedagogu un izglītojamo mobilitātei.

24. septembrī DAVV konferenču zālē notika ēdienu degustācija “AUGU VALSTS GARŠAS AUSTRIJAS NOSKAŅĀS”.

Iļja Lukošus projekta Nr. 2024-1-LV01-KA122-VET-000229912 “Sasniedz vairāk. Prakse ārzemēs – 2” ietvaros piedalījās Erasmus+ mobilitātē Austrijā un degustācijas dienā dalījās ar savu gūto pieredzi ar skolas biedriem un plašāku sabiedrību.

Pasākuma pirmajā daļā – meistarklasē – topošajiem pavāriem skolotājas Ivetas Čerpinskas vadībā bija iespēja gatavot augu valsts ēdienus, iedvesmojoties no Iļjas (attēlā) pieredzes.

Pasākuma otrajā daļā skolotāji, aicinātie viesi, kā arī 1.–3. kursa pavāru programmas audzēkņi baudīja plašu un radošu augu valsts ēdienu klāstu:

  • ziedkāpostu steikus ar dažādām mērcēm un glazūrām,
  • baklažānu steiku ar tomātiem un mocarellu,
  • veģetāros “bufalo spārniņus”,
  • kukurūzas “ribiņas” ar rančo mērci,
  • marinētu tofu ar grilētiem dārzeņiem,
  • salātus, karpačo un batāšu uzkodas,
  • kā arī desertu – banānmaizi ar sāļās karameles saldējumu.

Par viesu uzņemšanu un pasākuma norisi rūpējās 4. kursa viesmīlības pakalpojumu speciālisti skolotāja Aigara Indersona vadībā.

Starptautiskās sadarbības nozīme izglītībā pieaug, un Erasmus+ projekti ļauj izglītojamajiem un pedagogiem gūt pieredzi ārzemēs, iepazīt citas kultūras un pilnveidot profesionālās prasmes. Dalība projektos veicina patstāvību, paplašina zināšanas par Eiropas sociālajiem un kultūras aspektiem un sniedz idejas mācību procesa pilnveidei.

Teksts un foto sabiedrisko attiecību nodaļa

Saistītas tēmas

Izglītības ziņas Jaunatne erasmus+