Sabiedrības ziņas
Bilde

Jēdziens ‘’Izlaidums skolās’’ parasti saistās ar reibinošo meiju smaržu, dažādu krāsu ziedu bagātību, bezrūpīgo vasaras brīvdienu tuvošanos.  Atšķirībā no vispārizglītojošajām izglītības iestādēm, Sporta skolās mācību gads noslēdzas augusta beigās. Tādēļ jauno sportistu izlaidumi notiek mazliet neierastā laikā.

   19.09. Dobeles pilī svinīgos apstākļos apliecības par 20V (astoņi apmācību gadi) un 30V (12 apmācību gadi) programmu apguvi saņēma 22 mūsu Sporta skolas peldēšanas, riteņbraukšanas un šaušanas nodaļas audzēkņi. Starp šī gada absolventiem ir divkārtējs Eiropas čempions, pasaules kausa izcīņas uzvarētājs, pasaules čempionātu dalībnieks, daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs šaušanā Ernests Erbs, vasaras jaunatnes Olimpisko spēļu dalībnieks, Eiropas čempionāta bronzas godalgas ieguvējs, daudzkārtējs starptautisko sacensību un Latvijas čempionātu uzvarētājs Rihards Zorge, Eiropas jaunatnes Olimpisko spēļu dalībniece, vairākkārtējā starptautisku sacensību godalgotu vietu ieguvēja, Latvijas čempione peldēšanā, riteņbraukšanā un triatlonā – Beāte Bula, Eiropas čempionāta medaļnieks, starptautisku sacensību uzvarētājs šaušanā Daniels Vilciņš. Izlaiduma dienā kopā ar saviem audzēkņiem pabija un sirsnīgu Paldies saņēma viņu treneri Kārlis Kalniņš, Vilnis Celmiņš un Dainis Ritums.

    Ikviens no 22 absolventiem var lepoties ar panākumiem savā sporta veidā valsts vai starptautiskajā mērogā. Katrs no viņiem ir savu sportisko gaitu pašā sākumā un turpmākais ceļš sportā būs atkarīgs no jauniešu mērķtiecības, gribasspēka un arī veiksmes. Milzīgs paldies visu absolventu vecākiem par atbalstu un palīdzību viņu bērniem sporta gaitas uzsākot.

    Īpašs Paldies brīnišķīgajam Dobeles pils kolektīvam par doto iespēju atrasties šajā maģiskajā vietā un par atbalstu pasākuma norisē.