Sabiedrības ziņas
img_2962_0_0.jpg

Šodien, 19. maijā, starppilsētu vizītes ietvaros, Dobeles novada pašvaldībā ieradās Dienvidkorejas vēstnieks Latvijā Songdžins Hans. Tikšanās mērķis bija iepazīties ar novada vadību, veicināt starpkultūru pieredzes apmaiņu, kā arī dibināt attiecības ar novadā esošiem uzņēmumiem. Vēstnieku vizītē pavadīja trešais sekretārs/vice-konsuls Mjungdže Songs.

Vizītes sākumā tika apmeklēta Dobeles novada domes ēka, kur pašvaldības pārstāvji pastāstīja par novadu, tās iedzīvotājiem, kā arī raksturoja uzņēmējdarbības vidi. Domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis izcēla novada spēcīgās puses, proti, auglīgās zemes un stiprās tradīcijas lauksaimniecībā. Vēstnieks lielu interesi izrādīja par graudu pārstrādes nozari, kas novadā ir zīmīgi pārstāvēta.

“Te ir auglīgas zemes, meži, atvērti un darboties griboši cilvēki, un visi citi resursi, lai Dobeles pašvaldība un valsts kopumā ierindotos starp pasaulē veiksmīgākajām līderēm. Prasmīgi un mērķtiecīgi saimniekojot, tas viss ir sasniedzams!”, sacīja Songdžins Hans Dienvidkorejas vēstnieks Latvijā.

Vizītes otra daļa tika aizvadīta A/S “Dobeles Dzirnavnieks”, kur vēstnieku uzņēma eksporta jomas pārstāvji, lai pārrunātu potenciālās sadarbības iespējas starp valstīm. Vēstnieks pauda lielu izbrīnu par tik apjomā veiksmīgiem ražošanas procesiem, stratēģisku produktu pārdošanu un iespaidīgiem attīstības plāniem. Delegācijas dalībniekiem bija iespēja arī aplūkot pilnu ražošanas ciklu – no ievesta grauda līdz gatavam produktam iepakojumā.

“Sadarbība un veiksmīga līdzās pastāvēšana ir veiksmīgākais pasaules attīstības ceļš”, tā vizītes noslēgumā pauda Songdžins Hans.

 

Informāciju sagatavoja: Sabiedrisko attiecību nodaļa

img_2963_0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_2974_0.jpg

 

img_2962_0-1.jpg