Datums 14. aprīlis, 2024
Laiks15.00–17.00
Vieta Dobeles pilsētas Kultūras namā
Koncerts

14.04.2024., plkst. 15.00, Dobeles pilsētas kultūras namā, biļetes “Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv, cena 15 - 20 EUR.

Ar koncertuzvedumu "Rūdis. Stāsti un dziesmas" uz satikšanos dzejā un mūzikā aicina Rūdolfs Plēpis. Aktiera radošais mūžs ir bijis tik raibs kā dzeņa vēders, laiks no šīm krāšņajām piezīmēm izveidot emocionāli piepildītu gleznu, kur humors mijas ar nopietnību un dzīves viedumu. 

Rūdolfs Plēpis mazliet satraukti saka: "Koncertā kopā ar mani piedalīsies  izcili cilvēki un tas uzliek atbildību! Mēs esam tik dažādi, bet man ir viegla sirds, jo visu mūžu esmu muzicējis kopā ar Valdi Zilveri. Skatītāji jau nav muļķi, tāpēc nevar kaut ko darīt tikai ķeksīša dēļ. Vēlos izcelt gaismā aizmirsto, bet publikā mīlēto!"

Izdziedāt dziesmas aktierim palīdzēs meita Viktorija Plēpe un programmas idejas autors- dziedātājs Kaspars Markševics. Radošajā kompānijā būs arī Rūda ilggadējs draugs un skatuves partneris- komponists Valdis Zilveris, par ģitāras piesitienu gādās Ēriks Upenieks. Uzveduma režisors ir Valdis Pavlovskis.

Aktiera Rūdolfa Plēpja firmas zīme noteikti ir Jaunatnes teātrī nospēlētās spīdošās lomas, kāds atceras kā dullo baronu Bundulu no Latvijas Nacionālā teātra izrādes, citam ausīs skan "Dziesmiņa par Parīzi" no uzveduma par sunīti Pifu, bet vēl kāds iedomāsies par kalpu Alfrēdu no filmas "Emīla nedarbi". 90. gadu sākumā katrās mājās tika gaidīts LTV raidījums "Tonis", kur Rūdis ar savu draugu un kolēģi Gunti Skrastiņu izspēlēja skečus par sadzīvi, saucot lietas īstajos vārdos un izdziedot kādreiz aizliegtās dziesmas.