Pašvaldības ziņas

Triju dienu garumā skaisti un vērienīgi svinējām svētkus Tērvetei. Šobrīd, atskatoties uz svētku laikā redzēto, piedzīvoto un izjusto, mēs, tērvetnieki un Tērvetes viesi, varam teikt lielu paldies un lepoties ar Tērvetes kultūras nama kolektīvu un viņu sadarbības partneriem, kas Tērvetes svētkos ikvienam bija sarūpējuši jauniem un patīkamiem pārsteigumiem bagātus pasākumus.

Svētkus atklājām 21. jūlijā Tērvetes estrādē, kur vēl nebijušā atmosfērā pie galdiņiem, baudot Tērvetes vīnu un Kafijas mājas Augusts Emīls gardās kūkas, skanēja dzeja un mūzika. Klausītājus uz pasākumu bija aicinājis Tērvetes amatierteātris “Trīne”, lai skandētu Guntas Micānes mīlestības dzeju un tērvetnieces Ullas Kavickas dzejas kompozīciju “Neizmīlētais”. Vakara noskaņojumu papildināja Agitas Damlicas – Ķeres, Artūra Reinika un Oskara Andrušāna muzikālie izpildījumi, viņi skandēja sevis sacerētās dziesmas ar iepriekšminēto dzejnieču vārdiem. Pasākuma noskaņa ikvienu patīkami pārsteidza un aizkustināja, mēs bijām atklājuši savā estrādē jaunas iespējas!

22. jūlijā Tērvetes svētki nebeidza pārsteigt. Tikko atjaunoto Tērvetes viduslaiku pilsdrupu iekšpagalmā izskanēja Latvijas Koncertu sagatavotais koncertuzvedums “Dzejnieks un Roze. Porukam - 150”. Muzikālā stāstījumā savus klausītājus priecēja Latvijas Nacionālās operas solisti Jolanta Strikaite, Ieva Parša, Jānis Kurševs, Kārlis Rūtentāls kopā ar Agneses Egliņas klavieru izpildījumu un Orestu Silabriedi stāstnieka lomā. Vakars savā burvībā bija pulcējis ļoti daudz skatītāju. Kāds šo atmosfēru sociālajos tīklos bija nodēvējis – Vieta, kur ar roku pirkstiem var pieskarties debesīm. Citi savukārt to jau ir nodēvējuši par Muzikālo Svētnīcu. Tas nozīmē, ka svētku laikā Tērvetē bijām atklājuši jaunu brīvdabas koncertzāli, par ko liecināja nelielā uguņošana koncerta izskaņā.

 Atpūtai, priekam un baudījumam bija veltīta arī trešā Tērvetes svētku diena. Sestdien visas dienas garumā bagātīgi apmeklēts bija katrs pasākums, kā arī mājražotāju daudzveidīgais tirdziņš.

Sestdienas pasākumu norisi atklāja Latvijas Koncertu muzikālā izrāde “Sprīdītis” pēc Annas Brigaderes lugas motīviem. Skatītājus vārda īstākajā nozīmē priecēja Rīgas Doma kora skolas audzēkņi: Aksels Līcis, Lauma Margrieta Kambala, Elza Roze Stolere. Solo skolotāju Ingas Grantes un Valdas Tračumas vadībā, Tautas deju ansamblis “Zelta sietiņš” Baibas Šteinas vadībā, Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Baiba Renerte, Brigita Čirkše, Daniils Kuzmins un Kalvis Kalniņš, kā arī klavieru, kokles un flautas izpildītāji, stāstnieces lomā iejutās Karina Bērziņa.

Pēc koncertizrādes uz skatuves kāpa Tērvetes kultūras nama muzikālie kolektīvi, jo programmā “Atbalsis Tērvetes lokos” kultūras nams vēlējās padižoties ar saviem kolektīviem, viņu augstākajiem sasniegumiem un aktivitātēm, kas popularizē Tērvetes vārdu.  

Pasākumā ikvienu uzrunāja Dobeles novada domes deputāte Dace Reinika, kas apsolīja, ka tiek strādāts pie tā, lai nākošajā gadā Tērvetes svētkos mēs varētu dižoties ar sava pagasta ģerboni, karogu un himnu. Klātesošos uzrunāja arī Tērvetes pagasta pārvaldes vadītājs Māris Berlands, kas katram klātesošajam tērvetniekam teica lielu paldies par labi paveiktajiem darbiem, kas veido Tērveti tādu, kādu mēs to šodien redzam un jūtam.

Turpinājumā sekoja draiskulīgi vieglprātīga programma “Īsa pamācība mīlēšanā” kopā ar aktieri Mārtiņu Brūveri.

Savukārt svētku kulminācijā līdz pusnaktij izskanēja divu stundu garumā leģendārās grupas “Līvi” koncerts, kas Tērvetes estrādē ar skatītājiem piepildīja katru brīvo vietu. Netrūka ne dejotāju, ne līdzi dziedātāju, atmosfēra tāda, kas vienlaikus iedvesmoja arī pašus mūziķus, un viņi to neslēpa.

Svētku izskaņā jau satumsušajās debesīs elpu aizrāva salūts, kas bija kā pateicība ikvienam svētku dalībniekam, ikvienam Tērvetes viesim par trim neaizmirstamām dienām, kad svinējām mūsu visu Tērveti!

Svētki izskanējuši… Ar pārsteigumiem, ar jaunām atklāsmēm… Ar iespēju iepazīt Tērveti no jauna!

Uz tikšanos jau nākošajos svētkos Tērvetē!