Pašvaldības ziņas
Sludinājums

Biedrība AKSO sadarbībā ar Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsts centru  Aucē īstenos LEADER projektu “Vecāku skola – jauni izaicinājumi ģimenēm pandēmijas un ģeopolitisko apstākļu ietekmē (Nr. 22-06-AL30-A019_2202-000006).

Projekta mērķis ir aktualizēt problēmas, kuras izraisījusi ilgstoša covid -19 pandēmija un tai sekojošais karš Ukrainā, kā rezultātā strauji pieaug dārdzība un pazeminās ģimeņu labklājības līmenis. 

Ģimenes sastopas ar virkni problēmām – kā saglabāt stabilas attiecības un audzināt bērnus krīzes situācijā, laikā, kad zūd drošība, izplatās dezinformācija, cenas pieaug straujāk nekā ieņēmumi. Nodarbībās tiks sniegtas teorētiskas un praktiskas zināšanas kā sagatavoties krīzei, atpazīt cēloņus, risināt un novērst problēmas un mazināt sekas saistībā ar labklājības līmeņa pazemināšanos.

Katra krīze var kļūt arī par jaunu iespēju, ja atraisām savu radošumu. Edvards de Bono ir teicis: "Radošums ir tas, kas iededz mūsu dzīves prieku un degsmi par dzīvošanu un būšanu. Bez radošuma nenotiktu mūsu attīstība, jo mēs atkārtotu vienus un tos pašus ieradumus un modeļus". Projektā mēģināsim kopīgi apzināt iespējas un atraisīt radošumu.

Projekta galvenās tēmas:

  • Draudi ģimeņu labklājībai un drošībai – kā sagatavoties ekonomiskās situācijas pasliktināšanās realitātei; kā nepakļauties dezinformācijai.
  • Būt apzinātam šeit un tagad, piedzīvot savu "iekšējo bērnu", izmantojot savu intuīciju, emocijas, ķermeņa sajūtas, prātu un dvēseli, radošumu, lai pārvarētu grūtības un krīzi pārvērstu par jaunu iespēju.
  • Ģimenes stabilitāte un attiecības ekonomiskās krīzes apstākļos; problēmas, iespējas un risinājumi.
  • Attiecības ar bērniem un to audzināšana krīzes situācijās; kā nospraust un nepārkāpt robežas.
  • "Zero waste" mazatkritumu dzīvesveids kā iespēja ģimenes budžeta sabalansēšanā, pārtikas atkritumu samazināšanā un ēdienreižu plānošana.  Praktiskās darbnīcas tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu pagatavošanā.
  • Meistarklases - Kā sagatavot veselīgas un lētas maltītes un ģimenes svētkus.

Projektā kopumā paredzētas 24 nodarbības sākot ar septembra otro pusi līdz nākamā gada aprīlim. Nodarbības notiks Aucē, Jelgavas ielā 1a, biedrības AKSO telpās. Nodarbības plānojam reizi nedēļā vakaros pēc darba, no 17.30 – 19.30. Ja sakarā ar epidemioloģisko situāciju nodarbības nevarēs īstenot klātienē, pāriesim uz zoom platformu. "Zero waste", jeb mazatkritumu dzīvesveida nodarbībās – 2 reizes un ēdienu gatavošanas meistarklases - 3 reizes notiks sestdienās rīta pusē.

Projekta dalībniekiem, kas piedalīsies vismaz 75% nodarbību, tiks izsniegtas apliecības par neformālās izglītības programmas apguvi.

Tuvāka informācija un pieteikšanās sazinoties ar Anitu Segliņu, Tālr. +371 26400401, e-pasts: anita.seglina@dobele.lv, vai anita.piic@inbox.lv .