Pašvaldības ziņas
Apbalvošana

Tērvetes svētku ietvaros 22. jūlijā pie Annas Brigaderes muzeja “Sprīdīši” spēkpilnajiem ozoliem suminājām 20 mazuļus un viņu ģimenes. Bērniņus, kas pasaulē nākuši 2021. gada otrajā pusgadā, iecēlām Mazo Novadnieku godā. Vislielāko prieku sagādāja tas, ka pasākumā piedalījās 19 mazulīši ar savām māmiņām, tētiem, brāļiem un māsām.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis ar lepnumu katram mazulim dāvāja īpaši sarūpēto balvu – Dobeles novada saktu, kas turpmāk atgādinās, ka mazulis dzimis Dobeles novadā un viņš mūsu kuplajai saimei ir nozīmīga vērtība.

Līdz šim jau 8 gadus bijušajā Tērvetes novadā godinājām mūsu katra pagasta mazuļus, šogad, izveidojoties jaunajam novadam, savu tradīciju turpmāk saglabāšanai svinīgi nodevām tālāk Dobeles novadam. Svētku mirklī lielu paldies teicām Dacei Reinikai, jo tieši viņa Mazā Tērvetnieka godināšanas pasākumu savulaik izloloja un īstenoja kā piedzīvojumu katrā mazuļa ģimenē.  

Saglabājot Tērvetes tradīcijas, svētkos lielus un mazus priecēja Pasākumu aģentūra “Jogitas pasākumi”, savukārt par burvīgo atmosfēru un svētku ietērpu parūpējās apvienība “Bezgalīgo sajūtu stāsti”.  Neizpalika arī tradicionālā Kristīnes Lāces mazuļu svētku kūka, kura īpašā noformējumā tika dāvāta līdzi katrai ģimenītei, lai katrs savās mājās varētu svētkus vēl paildzināt.

Liels paldies muzeja “Sprīdīši” saimniecei Rasmai Rapai, kas ar iejūtību un lielu pretimnākšanu laipni vēra savas namdurvis svētku dalībniekiem, kas šai dienā bija īpaši gaidīti.