Pašvaldības ziņas
Kopbilde

Dobeles novada pašvaldībā 28. jūnijā, norisinājās tikšanās ar sadraudzības pilsētas Akmene (Lietuva), attīstības un plānošanas nodaļas pārstāvjiem un domes priekššedētāju, kuras laikā tika pārrunātas turpmākās darbības,  programmas“INTERREG LAT-LIT 2021-2027” ietvaros.

Tikšanās laikā tika apspriestas dažādas būtiskas problēmsituācijas un idejas, kuras realizēt tuvākajā nākotnē, kas būtu aktuālas gan Dobeles, gan Akmenes pilsētām, kā arī to iedzīvotājiem.

Pārrunās tika apspriesta dalība programmmas četrās prioritātēs- pašvaldības kapacitātes stiprināšana un starpnozaru sadarbība, zaļā un ilgtspējīgā attīstība, godīga un iekļaujoša sabiedrība, tūrisma un kultūras mantojuma ekonomiskais potencionāls, kā arī piedāvāti dažādi risinājumi, kas uzlabotu sabiedrības drošības un ekoloģisko kvalitāti, kā arī vientuļo pensionāru aprūpi.

Programmas “INTERREG LAT-LIT 2021-2027”  teritorija aptver Latvijas rietumu un dienvidu daļu un Lietuvas ziemeļu daļu, ietverot trīs Latvijas reģionus: Kurzemi, Zemgali, Latgali un 5 Lietuvas reģionus: Klaipēdas, Telšu, Šauļu, Paņevežas un Utenas apriņķus. Liels potenciāls ir pārrobežu sadarbībai starp cilvēkiem un kopienām, kas strādā dažādās jomās, piemēram, sports, sociālā sfēra, vides aizsardzība, izglītība, amatniecība un citas vietējās iniciatīvas abās robežas pusēs, kuriem iespēja sniegt ieguldījumu labākā sapratnē starp abu valstu iedzīvotājiem, jo sniedz labas iespējas cilvēku un kopienu mijiedarbībai.