Sporta ziņas

Ceriņu ziedēšanas laikā, 29. maijā ar devīzi “TAD kopā ar velo” un cēlu mērķi – iepazīt un visiem kopā  izbaudīt mūsu skaisto Dobeles novadu ar velosipēdu. Velobrauciena kopējais garums  bija 91,7 kilometri. Maršruts vijās cauri visam Dobeles novadam aptverot gan bijušo Auces, gan Tērvetes novada teritoriju. Šāds pasākums notika pirmo reizi un nākošo gadu, ņemot vērā iedzīvotāju atsauksmes, atkal tiks plānots.

Pasākumā piedalījās 54 velobraucēji no dažādām Latvijas vietām, tostarp Rīgas un  Jelgavas, kā arī bija ieradies viesis  no Lietuvas. Visu maršrutu 91,7 kilometrus  nobrauca 26 dalībnieki, bet pārējie  velosipēdisti pēc savas izvēles piebiedrojās atsevišķos maršruta posmos. Dalībniekus priecēja ne vien jaukās dabas ainavas, ziedošie ceriņi un dzeltenie rapšu lauki, bet ikviens arī varēja izbaudīt muzikālus priekšnesumus velobrauciena pieturpunktos, kur bērni līdz 12 gadu vecumam varēja demonstrēt arī savu velo veiklību un piedalīties dažādās atrakcijās.

Aucē velobraucējus skanīgi sagaidīja pūtēju orķestris “Auce”, savukārt Tērvetē varēja satikt visiem labi zināmo pasaku tēlu - Sprīdīti un klausīties grupas “Tērvete” sniegumā. Par godu Dobeles Ceriņu festivālam, kas teju jau mēnesi norisinās mūsu novadā, abās vietās tika stādīti ceriņi, lai šis skaistums plešas plašumā un priecē visus novada iedzīvotājus. Ceriņu stādīšanas gods bija uzticēts trim mūsu novada vēstnešiem – Guntim Strazdiņam (Auce), Jānim Svītiņam (Tērvete) un Ivaram Gorskim (Dobele).

Sirsnīgs notikums brauciena dalībniekus sagaidīja noslēgumā, Dobeles pils pagalmā, kur tika godināti bijušie novadu vadītāji –  Auces novada Domes priekšsēdētāja Vija Keršus,  Tērvetes novada Domes priekšsēdētāja Dace Reinika un  Dobeles novada priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns. Savukārt pašiem izturīgākajiem dalībniekiem, kuri bija veikuši visu 91,7 km garo maršrutu, Dobeles novada domes  priekšsēdētājs  Ivars Gorskis pasniedza piemiņas veltes. Pēc apbalvošanas visi klātesošos priecēja Greentrials ekstremālās velo komandas šovs. Bērniem bija iespēja izbaudīt piepūšamo labirintu un foto kasti ,,Photo Star” .

Dobeles novada pašvaldības vadība un Sporta pārvalde saka lielu paldies visiem, kuri piedalījās velobraucienā! Sirsnīgs paldies Dobeles novada pašvaldības policijas un valsts policijas darbiniekiem, kuri velobrauciena laikā gādāja par drošību, ,, Barons Velo’’ komandai, Auces pilsētas kultūras nama vadītājai Ritai Baronai, Tērvetes kultūras nama vadītājai Montai Bērziņai un Kristiānai Sīmansonei; Sporta darba organizatoriem Anetei Kruglaužai, Patrīcijai Krumbergai, Kasparam Taboram, Andrim Podvinskim; Dobeles pils vadītājai Sandrai Safranovičai, pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas, Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra un Dobeles novada Kultūras pārvaldes darbiniekiem par iesaisti pasākuma norisē.

Sporta pārvaldes vadītāja

Linda Karloviča