Pašvaldības ziņas
Kopbilde

5. oktobrī Dobeles Mūzikas skolas koncertzālē “Zinta” svinīgā Skolotāju dienas pasākumā tikās izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi. Ievadot pasākumu, visus klātesošos svētkos sveica Dobeles novada Izglītības pārvaldes vadītāja Aija Didrihsone, kas ikvienam vēlēja rudens krāsu košumā atrast katram sevī to stīgu, kas rada prieku, kas spēku dod ikdienas darbam, kas nemieru spēj pārvērst mierā.

Ikvienu klātesošo svētkos sveica un uzrunāja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis un priekšsēdētāja vietnieks Guntis Safranovičs. Viņi viennozīmīgi pauda savu lepnumu ar mūsu pašvaldības pedagogiem, kas spēj izturēt visdažādākās izglītības jomas pārmaiņas, kas spēj vienoti sadoties rokās ar visiem Latvijas pedagogiem, lai paustu savu viedokli par lietām, ar ko nevar un nedrīkstētu samierināties. Vienlaikus abi vietvaras pārstāvji lepojās ar to, ka Dobeles novada pedagogi bija to 700 skolu un pirmsskolu pedagogu skaitā, kas šī gada 12. aprīlī dalījās ar saviem pieredzes stāstiem “Skola2030” tiešsaistes konferencē “Praktiski. Lietpratībai. Zemgale”.

Katram no 26 Dobeles novada izglītības iestāžu pedagogiem, kas konferencē piedāvāja savu labās prakses piemēru, savas profesionālās darbības veiksmes stāstus, abi kungi pasniedza Dobeles novada Izglītības pārvaldes Atzinības rakstus, sakot personīgi paldies par savas izglītības iestādes un mūsu pašvaldības vārda popularizēšanu Latvijas mērogā.

Vienlaikus pasākumā Auces vidusskolas direktorei Indrai Špelai un kolektīvam, Dobeles 1. vidusskolas direktorei Sarmītei Šultei un kolektīvam un Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas direktoram Romānam Griškevicam un kolektīvam tika pasniegti Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības raksti par izcilu darbu Latvijas jauniešu patriotisma kaldināšanā un ieguldījumu Valsts aizsardzības mācības nometņu organizēšanā.

Pēc sirsnīgiem pateicības vārdiem, pēc saņemtā rudens košuma ziedu klēpjos ikvienam pasākuma dalībniekam tika veltīts muzikāls sveiciens no grupas "Ezeri", kas visus klātesošos sveica ar Imanta Kalniņa jubilejas programmu. Koncerts izskanēja kādā mirklī kā trausls pieskāriens dvēselei, citā – kā dziesma visiem vienotā skanējumā, bet vēl kādā mirklī dziesmas skaņas ļāva aizmirsties un pacēla prieka spārnos, ko paņemt līdzi turpmākai darba ikdienai.

PALDIES Jums, SKOLOTĀJI, par nesavtīgo darbu, par uzņemto atbildību, par pacietību, par sirdsdegsmi!

 

Sabiedrisko attiecību nodaļa