Pašvaldības ziņas
ģimene

Ļoti īpaša šī gada 1. oktobra sestdiena izvērsās Dobeles novada mazulīšiem, kuri dzimuši 2021. gadā, un viņu ģimenēm. Šogad pirmo reizi arī Dobelē tika aizsākta tradīcija, kas jau pirms vairākiem gadiem bija ieviesta Aucē, Tērvetē un vēl dažos bijušā Dobeles novada pagastos – mazuļu godināšana un simboliska bērniņu uzņemšana mazo novadnieku pulkā.

No kopumā 220 bērniņiem, kuri 2021. gadā dzimuši un deklarēti Dobeles novadā uz mazuļu godināšanas pasākumu, kas Ābolu svētku ietvaros norisinājās Dārzkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzā, saposti un vecāku loloti, pulcējās vairāk nekā 100 bērni. Mazuļus sagaidīja un svinīgi sveica Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis, pasniedzot skaisti noformētu vēstījumu un simbolisku spēka zīmi - meistara darinātu bronzas Kurzemes - Zemgales stūra saktu, kādu vēsturiski nēsājuši cilvēki Dobeles novada apkārtnē. Mīļie vecāki, nežēlosim saviem bērniem to, kas mums ir visdārgākais – laiku un mīlestību,” svinīgā uzrunā teica Dobeles novada domes priekšsēdētājs un citējot diženo literāti Aspaziju, vēlēja mūsu novada mazuļiem visskaistāko dienu un visskaistāko dzīvi.

Gandarījums un lepnums par kuplajām, gādīgajām ģimenēm un omulīgajiem, mazuļiem, kuri ikvienam klātesošajam sniedza patiesu smaidu un prieku. Svētku aktivitātes, tirgotāji, animācijas tēls “Tārpiņš” un citi pārsteigumi radīja lielisku noskaņu, kā arī saule lutināja pasākuma apmeklētājus. Lai gan pozitīvo emociju pasākumā bija gana daudz, tomēr no sirds atvainojamies tām ģimenēm, kurām nācās piedzīvot arī nelielu vilšanos, jo meistara darinātās saktas, kas ar lielu rūpību tapa līdz pat pēdējai dienai, tomēr dažādu apstākļu sakritības dēļ plānotajā skaitā izgatavot neizdevās, un 21 pasākumam pieteiktam bērniņam tās nevarējām pasniegt.

Darām zināmu, ka saktiņas saņems visi 2021. gadā dzimušie mazulīši, kas deklarēti Dobeles novadā, šādā kārtībā:

  • mazuļiem, kuri pasākuma laikā kastītē saņēma zīmīti, saktiņa, kā zīmītē norādīts, tiks nogādāta deklarētajā dzīvesvietā šī gada 17. oktobra nedēļā;
  • visiem pārējiem vecākiem, kuru mazulīši pasākumā neieradās, kā arī tiem, kuri pasākumā ieradās bez iepriekšējas pieteikšanās (kā tas bija minēts ielūgumā), lūgums līdz 30. oktobrim aizpildīt pievienoto anketu, norādot, kā ar jums sazināties par saktiņas saņemšanu, vai arī pēc 30. oktobra lūgums sekot līdzi informācijai pašvaldības mājaslapā, pašvaldības Facebook kontā un informatīvajā izdevumā “Dobeles Novada Ziņas”, kur tiks ievietots paziņojums par saktas saņemšanas iespējām.

Neskaidrību gadījumā lūdzam zvanīt pa tālr.: +371 29102201.

Ņemot vērā, ka šāda veida pasākums Dobelē norisinājās pirmo reizi, jau tagad ir redzamas dažas lietas, kas nākamgad no pašvaldības puses tiks uzlabotas. Tomēr, kā novada tradīcija Mazuļu godināšanas pasākums tiks saglabāts un nākamgad atkal kopā tiks aicināti mazie Dobeles novadnieki, šoreiz 2022. gadā dzimušie bērniņi, lai ģimenēm īpašā gaisotnē teiktu paldies par novada un Latvijas jaunās paaudzes veidošanu.

Paldies visiem, kuri kuplināja mazuļu godināšanas pasākumu un dalījās priekā!

 

Dobeles novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto no pašvaldības arhīva