Pašvaldības ziņas
Namiņš

Auru ciemā 2022.gada 22.septembrī atklāts pirmais unikālais grāmatu apmaiņas namiņš  Dobeles novadā.

Grāmatas apmaiņas namiņu svinīgi atklāja pats idejas autors un īstenotājs, Auru pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Ozoliņš kopā ar Dobeles novada Kultūras pārvaldes vadītāju Nadeždu Čerpaku un Dobeles novada Centrālās bibliotēkas direktori Lanu Volanti. “Ideja radusies sen, tad mazliet iegulusi plauktā, tad atkal celta ārā un spodrināta,” atklājot grāmatas maiņas namiņu, sacīja pagasta pārvaldes vadītājs. Skaistajā notikumā piedalījās arī Auru čaklākās lasītājas, kultūras dzīves organizētāja Kristīne Girgensone.

Lai gan šobrīd šāds namiņš Dobeles novadā ir pirmais, jāsaka gan, ka Latvijā šādu mazo bibliotēku ir daudz un tā katra izceļas ar savu unikālo dizainu un novietojumu. Auru ciema grāmatu apmaiņas namiņa skici izstrādājusi Dobeles novada pašvaldības Būvvaldes arhitekta palīdze Rūta Kricka, savukārt realizācija tika uzticēta Auru pagasta uzņēmējam Sandrim Freimanim no uzņēmuma “Sandra mēbeles”.

Mazās bibliotēkas ideja ir iedzīvotāju grāmatu apmaiņa un savas grāmatas nodošana.  Domājams, ka Auru iedzīvotāji “mazo” Bibliotēku novērtēs godam un saudzēs to, ņemot vērā, ka bibliotēka Auros pirms gadiem tika likvidēta, un šobrīd ciema lasītājus apkalpo vienreiz nedēļā trešdienā no plkst. 10:00 līdz 11:00 Dobeles novada Centrālā bibliotēka.

Būtu patiess prieks, ja šādi grāmatu apmaiņas namiņi tiktu izveidoti arī citos Dobeles novada pagastos.