Pašvaldības ziņas
Afīša

Mājsaimniecībai, kura ir deklarējusi savu dzīvesvietu Dobeles novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, pēc materiālās situācijas izvērtēšanas, ir iespējas saņemt šādus pamata sociālās palīdzības pabalstus:

  1. garantētā minimālā ienākuma pabalstu, kas ir materiāls atbalsts naudas izteiksmē minimālo ikdienas izdevumu apmaksai;
  2. mājokļa pabalstu, kas ir materiāls atbalsts ar mājokļa lietošanu saistīto izdevumu segšanai,

kā arī saņemt izziņu par atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam.

Trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, kuras ir deklarējušas savu dzīvesvietu Dobeles novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, Sociālais dienests piešķir šādus papildu sociālās palīdzības pabalstus:

  1. Pabalstu veselības aprūpes izdevumu apmaksai līdz 100,00 euro, bet mājsaimniecībā, kurā ir bērni, papildus 12,00 euro par katru bērnu, iesniedzot  izdevumus apliecinošu dokumentu kopijas;
  2. Pabalstu bērna apģērbam un ar izglītību saistītu izdevumu apmaksai 50,00 euro katram bērnam vienu reizi kalendāra gadā;
  3. Pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai pirmsskolas izglītības iestādē 1,95 euro  bērnam par katru pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuma dienu;
  4. Pabalstu izglītojamo ēdināšanai līdz 1,42 euro dienā, pārskaitot ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem atbilstoši noslēgtajiem līgumiem un iesniegtajiem rēķiniem.

Sociālais dienests var sniegt atbalstu arī tad, ja mājsaimniecība  neatbilst trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam:

  1. Pabalstu krīzes situācijā  līdz 2500,00 euro, piešķir mājsaimniecībai, kura ir deklarējusi savu dzīvesvietu Dobeles novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kurai katastrofas vai citu ārēju notikumu dēļ vairs nav iespēju izmantot ierastos problēmu risināšanas veidus, pati saviem spēkiem tā nespēj pārvarēt šo notikumu radītās sekas un tai ir nepieciešama materiāla palīdzība.
  2. Pabalstu sociālās rehabilitācijas plāna mērķu sasniegšanai piešķir personai (mājsaimniecībai), kurai nepieciešama sociālā rehabilitācija un kurai ir izstrādāts sociālās rehabilitācijas plāns, ne vairāk kā 300,00 euro vienai personai mājsaimniecībā kalendārajā gadā rehabilitācijas plānā ietverto uzdevumu un sagaidāmo rezultātu īstenošanai vai sociālās situācijas risināšanai.

Dobeles novada Sociālais dienests piešķir pabalstus audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei, aizbildnim, kā arī bērnam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas:

Pabalstus audžuģimenei:

  1. pabalstu bērna uzturam 300 euro mēnesī katram audžuģimenē ievietotam bērnam;
  2. pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei vienu reizi 250 euro apmērā katram audžuģimenē ievietotam bērnam;
  3. pabalstu bērna izglītībai un audzināšanai 12 mēnešu periodā 250 euro katram audžuģimenē ievietotam bērnam.

Pabalstu aizbildnim piešķir bērna izglītībai un audzināšanai 250,00 euro apmērā vienu reizi 12 mēnešu periodā katram aizbildnībā esošam bērnam.

Bārenim:

  1. vienreizēju pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai 218 euro, personai ar invaliditāti kopš bērnības – 327 euro;
  2. vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei 821 euro apmērā;
  3. pabalstu ikmēneša izdevumiem bārenim – mācību iestādes audzēknim 109 euro mēnesī, personai ar invaliditāti kopš bērnības 163 euro mēnesī;
  4. mājokļa pabalstu izdevumu par dzīvojamās telpas lietošanu un izdevumu par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, segšanai.

Šobrīd Labklājības ministrija izstrādā grozījumus likumdošanā par mājokļa pabalsta aprēķināšanas kārtību, lai palielinātu pabalsta saņēmēju loku un apjomu.

Dobeles novada Sociālais dienests