Sporta ziņas

No 4. līdz 24. jūlijam Kuldīgas novada militārajā poligonā “Mežaine” notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes rīkotā zemessargu pamatapmācības nometne, kurā piedalīsies vairāk nekā 60 zemessargu no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljoniem – 44., 46., 51. kājnieku, 45. kaujas nodrošinājuma un 52. kaujas atbalsta bataljona.

Nometnes laikā zemessargi apgūs militārās zināšanas un prasmes – lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanu, ierindas apmācību, topogrāfiju, pirmo medicīnisko palīdzību un citas prasmes, kas primāri nepieciešamas katram zemessargam valsts aizsardzības uzdevumu veikšanai.

Pamatapmācības kurss ir obligāta prasība ikvienam zemessargam, un to ir iespējams apgūt divos veidos  –  brīvdienās vairāku mēnešu garumā vai nometnē trīs nedēļu laikā. Pēc pamatapmācības kursa beigām zemessargi varēs turpināt dienestu kādā no specialitātēm, izvēloties apgūt, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, militārā mediķa, karavīra-glābēja, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora u.c. specialitātes.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde aptver visu Kurzemes un daļu Zemgales reģiona novadu teritorijas. Brigādes pakļautībā atrodas štābs Kuldīgā, trīs kājnieku bataljoni Liepājā, Dobelē un Ventspilī, kaujas nodrošinājuma bataljons Kuldīgā un kaujas atbalsta bataljons Jelgavā.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 4. Kurzemes brigādei, zvaniet uz 1811, spiediet ciparu “4” vai rakstiet uz e-pasta adresi: esizemessargs@mil.lv.

Papildu informācija par dienestu Zemessardzē pieejama tīmekļvietnē

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

 

Iedzīvotāju ievērībai!

 

Mācību laikā Kuldīgas novada poligonā “Mežaine” īpaši paredzētās vietās tiks izmantota mācību un kaujas munīcija. Atgādinām, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Savukārt kaujas munīcija tiks izmantota atbilstoši visām drošības prasībām poligona teritorijā, kur zemessargi apgūs šaušanas prasmes.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

 

Foto: no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīva

Informāciju sagatavoja:
Iveta Rozenfelde
Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes štāba
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: +371 25708808; +371 67209913

iveta.rozenfelde@mil.lv