Uzņēmējdarbības ziņas
atbalsts uzņēmējiem

Šā gada 25. augustā Ekonomikas ministrija kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Attīstības finanšu institūcija Altum aicina uz forumu Dobelē “#AtbalstsUzņēmējiem - impulss jaunam izrāvienam”. Foruma mērķis ir veidot diskusiju par plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai, eksporta un konkurētspējas veicināšanai.

Foruma atklāšanā norisināsies diskusija “Iespējas pārmaiņām un attīstībai”, kurā piedalīsies Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības atbalsta departamenta direktore Ilze Lore, ALTUM valdes priekšsēdētāja vietnieks Jēkabs Krieviņš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Klientu apkalpošanas daļas vadītāja Ilga Maļina, Dobeles novada domes priekšsēdētājs Ivars Gorskis, kā arī uzņēmējs Valters Bruss.

Foruma laikā Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par Latvijas ekonomikas attīstības tendencēm, iespējām un izaicinājumiem, kas varētu mūs sagaidīt jau tuvākajā laikā, kā arī par viedajām investīcijām uzņēmumu konkurētspējas palielināšanai un ilgtspējīgai attīstībai. Papildu stāstīsim par šogad uzsākto septiņu gadu finanšu plānošanas un atbalsta periodu, kurā būs pieejamas 1,6 miljardu EUR investīcijas cilvēkresursu attīstībai, inovācijām un eksporta veicināšanai.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji uzrunās Zemgales reģiona uzņēmējus par aktuālajiem atbalsta instrumentiem biznesa attīstībai, tostarp par programmu “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana”, kas kalpo kā paplašināts atbalsts uzņēmumiem tirgus pārorientēšanai un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai.

Tāpat foruma ietvaros ALTUM stāstīs par  jau pieejamajiem un drīzumā plānotajiem  finanšu instrumentiem uzņēmējiem, kā arī par Trīs jūru iniciatīvas investīciju fondu, kas ir jauna iespēja transporta, enerģētikas un digitalizācijas projektu finansēšanai.

Ar saviem iedvesmas stāstiem klātesošos uzrunās arī reģiona uzņēmēji - SIA "Latvia Packing"  un SIA "UPPE", kuri dalīsies ar savu pieredzi un atklās viņu panākumu atslēgas veiksmīga biznesa attīstīšanā, pilnveidē, konkurētspējas un eksporta veicināšanā.  Latvijas IT klastera pārstāve stāstīs par digitalizācijas sniegtajām iespējām uzņēmuma attīstībā. Savukārt Zemgales uzņēmējdarbības centra kolēģi informēs par Zemgales pašvaldību sniegto atbalstu uzņēmējiem.

Vienlaikus foruma laikā komersantiem būs iespēja klātienē konsultēties ar ALTUM, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Valsts darba inspekcijas, Valsts ieņēmuma dienesta, Lauku atbalsta dienesta, Zemkopības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Zemgales uzņēmējdarbības centra un Dobeles novada pašvaldības ekspertiem.

Foruma “#AtbalstsUzņēmējiem - impulss jaunam izrāvienam” dienas kārtība un dalības reģistrācijas anketa publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē. Forums notiks Dobeles mūzikas skolas koncertzālē Zinta (Dobele, Skolas ielā 2).