Kultūras ziņas
afīša

Šogad atkal drīkstam svinēt svētkus un esam gatavi to darīt ar vērienu. Auce savus svētkus svinēs divas dienas - 22. un 23. jūlijā, vasaras pilnzieda laikā, kad gaisā virmos vasaras ziedu smaržas un ļaužu vasarīgi priecīgie smaidi.

Laikā, kad pirms administratīvi teritoriālās reformas pastāvēja Auces novads, tika svinēti Auces novada svētki un Gunāra Ordelovska Starptautiskais pūtēju orķestru festivāls, kas vairāk kā divdesmit gadu garumā ik gadu pulcēja tūkstošiem dalībnieku, taču Auce savu šarmu nav zaudējusi, tāpēc otro gadu tiks svinēti Auces pilsētas svētki, piedāvājot apmeklētājiem plašu kultūras programmu.

Pirmssvētku īpašā sajūta ir svētku gaidīšanas un gatavošanās prieks, tāpēc aucenieki jau šobrīd rosās, lai rastu iespēju apliecināt savu piederību pilsētai kādā no aktivitātēm, kuras jau iepriekš ir kļuvušas par tradīcijām novada svētkos

Jau no 22. jūlija plkst. 14.00 Ausmas ielā bērnus gaidīs aizraujošas atrakcijas, ko piedāvās “EURO LUNAPARKS”, tās par maksu būs pieejamas līdz 24. jūlijam plkst. 22.00.

22. jūlija vakarā plkst. 21.00 Vecauces pils parkā īpašu muzikālu baudījumu piedāvās ukraiņu - latviešu etnomūzikas apvienība “SHAKIMA TRIO”, kura sastāvā ir kolorītā ukraiņu folkloriste, etnodziedātāja un vijolniece Šakima Garunts, allaž eksperimentiem gatavais ģitārists, klarnetists un skaņu cilpmašīnas eksperts Jānis Ruņģis un pieredzes bagātais basģitārists Ainārs Majors, kurš bijis gan grupas ”Marana”, gan vēl citu apvienību dalībnieks. Īpašais trio radies Šakimai uzsākot bēgļu gaitas, producentam Aināram Majoram saprotot, ka jādod dziedātājai iespēja nodarboties ar profesionālo darbību arī pie mums, un Jānim Ruņģim ar aizrautību pieslēdzoties kārtējam neparastajam muzikālajam projektam. Vakar noslēgumā jaunieši aicināti apmeklēt disko nakti, kur par mūziku un labu noskaņojumu rūpēsies DJ TREETS.

23. jūlijā svētku dalībnieki tiks mīļi gaidīti Maija ielā, kur no plkst. 9.00 līdz 14.00 būs iespēja iegādāties dažādus gardumus, amatnieku izstrādājumus un jautrā gaisotnē izbaudīt svētku tirgus atmosfēru.

Par tradīciju Latvijā kļuvis pilsētas un novada svētkos doties īpašā gājienā, arī Aucē plkst. 10.30 no Auces stacijas laukuma sāksies īpašais svētku gājiens ar moto “Mosties”, lai kopā dotos uz Auces estrādi, kur Dobeles novada priekšsēdētājs Ivars Gorskis ar svinīgu uzrunu atklās Auces pilsētas svētkus.

Šogad pirmo reizi pēc svētku atklāšanas mazie Dobeles novadnieki, kuri nu par mājām sauks Auci, Bēni, Īli, Lielauci, Vecauci, Vītiņus un Ukrus, klātesot Dobeles novada domes priekšsēdētājam Ivaram Gorskim, tiks godināti īpašā jaundzimušo godināšanas pasākumā, saņemot piemiņas veltes no domes priekšsēdētāja.

Plkst. 13.00 Auces pilsētas svētku apmeklētājus ar īpašu koncertprogrammu priecēs jaunā uzlecošā Latvijas popmūzikas zvaigzne BŪŪ, kura piesaista uzmanību jau ar savu pseidonīmu vien, kas nav nekāds zināms latviešu, ne angļu vārds vai to kombinācija, tieši tikpat asprātīgs un noslēpumains, cik viņas pseidonīms, ir arī jaunās mūziķes uzstāšanās stils - meitenīgi ietiepīgā maniere vārdus melodiski skaldīt zilbēs ne vien repojot, bet arī dziedot, ir latviešu ausīm kas nepierasts un vienaldzīgu neatstās nevienu!

No plkst. 12.00 bērni un jaunieši aicināti piedalīties radošajās darbnīcās un stila stūrītī, kur noteikti varēs ļaut vaļu fantāzijai un neparastām pārvērtībām!

Plkst. 14.30 – 16.00 ar skanīgu un jestru mūziku visus priecēs pūtēju orķestri “Auce” un “Dobele”. Lai arī Gunāra Ordelovska Starptautiskais pūtēju orķestru festivāls šogad nenotiek, muzikanti ir gatavi turpināt Auci pieskandināt ar pūtēju orķestru mūziku, lai viesi un vietējie neaizmirstu, ka tieši Auce ir tā īpašā vieta, kur pūtēju orķestru mūziku mīl un vienmēr gaida!

Plkst. 16.00 – 20.00 Aucē varēs piedalīties vēl nebijušās Latvijas vadošo pavāru meistarklasēs un šovā “Garšu cīņas”, kur ikviens interesents varēs ne tikai vērot, bet arī līdzdarboties kopā ar augstas klases pavāriem, kuri dalīsies pieredzē, sacentīsies savā starpā, vērtēs, degustēs, dalīsies ar receptēm, aicinās piedalīties konkursos un viktorīnās.

Plkst. 20.00 Auces estrādi pieskandinās “Marhils un draugi”, solisti – Antra Stafecka un Ivo Fomins. Kā atzīst pats Uldis Marhilēvičs, “(..) katrs koncerts ir vienreizējs un atšķirīgs,” tāpēc arī 23. jūlija vakarā gaidām izcilu muzikālu sniegumu, kas mīsies ar sirsnību un mūziķu smaidiem, kas veltīti tieši Aucei, tās iedzīvotājiem un viesiem.

No plkst. 22.00 līdz 04.00 dancotgribētājus ar jautrām, pazīstamām, kā arī ar romantiskām dziesmām priecēs iecienītā ballīšu grupa “Jautrais dzirnavnieks”, kurā muzicē vairāki profesionāli mūziķi - Aivars Konutis, Edgars Jass un Andžejs kuri paralēli darbojas arī Latvijā populāru grupu sastāvos.

Pusnaktī svētku dalībniekus Auces estrādē sagaidīs vēl nebijis uguns šovs, ar ko iepriecinās uguns teātris “FIRE THEATRE” no Daugavpils.

Auces pilsētas svētku 

Informāciju sagatavoja:

Gita Šēfere-Šteinberga

Sabiedrisko attiecību speciāliste - Jelgavas 1, Auce
gita.steinberga [at] dobele.lv